Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
Apr 7 2008, 12:23
Trimis la
|
|
![]() -Pick`Up Pr0- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 607 Inregistrat pe: 26-June 03 De la: . Membrul Nr.: 553 |
spor la citit
am incercat sa postez dar ma chinuiam sa impart in mai multe posturi sa adaug imagini prin photobucket etc CITAT In marea majoritate a timpului ne gandim la ceea ce nu vrem sa ni se intample. Si pentru ca facem asta destul de des chiar ni se intampla. Daca te gandesti la lucrurile care vrei sa ti se intample, vei obliga mintea ta sa conceapa planuri prin care sa reusesti. CITAT Care este diferenţa dintre excelentƒ Ÿi mediocritate? Cum se poate ca unii sƒ aibƒ rezultate de excepţie, iar alţii sƒ se chinuie la limita mediocritƒţii?€ Este vorba de noroc, de oportunitƒţi sau €œpile€? Este vorba de muncƒ Ÿi dedicaţie? Este o problemƒ la care nici o altƒ Ÿtiinţƒ nu a reuŸit sƒ rƒspundƒ complet Ÿi sƒ ofere n plus modele Ÿi tehnici specifice prin care sƒ o rezolve. Psihologii, sociologii, liderii Ÿi oamenii de excepţie n domeniile lor au ncercat de mulţi ani sƒ identifice acel element care face diferenţa. Mai ales n literatura americanƒ existƒ numeroase cƒrţi care ncearcƒ sƒ ofere €œreţete pentru succes€ €“ de la primele cƒrţi de €œgndire pozitivƒ€ pnƒ la ultimele apariţii mult mai sofisticate n conţinut Ÿi idei de astƒzi. Dacƒ le-am citi pe toate, am putea observa cu uŸurinţƒ cƒ au numeroase puncte comune, cƒ idei Ÿi tehnici, Ÿi cƒ de la un anumit punct sunt chiar identice, doar informaţia este asezatƒ pe hrtie in mod diferit. Ele demonstreaza intocmai ca exista concluzii identice descoperite de cercetatori in ceea ce priveste linia fina dintre excelenta si mediocritate. CITAT 1.Harta nu este teritoriul Oamenii nu pot cunoste realitatea asa cum este ea in sine, ci isi formeaza o perceptie asupra realitatii prin intermediul simturilor, prin intermediul credintelor lor si prin intermediul experientelor trecute. Pentru a intelege mai bine va propun sa ne imaginam urmatoarea situatie: Vrand sa promoveze turismul rural in zona lor, locuitorii unui sat de munte au hotarat sa faca o campanie pe internet care sa includa si o harta a satului lor. Au angajat un topograf si cand acesta a terminat harta au constatat ca desi ea era corecta, cuprinzand strazile si principalele institutii, nu se putea vedea faptul ca acele strazi erau marginite de copaci umbrosi, iar pe ele se gasesc case traditionale care de care mai frumoase, mai ingrijite si mai pline de flori, si nici restaurante unde mancarurile te imbiau de departe cu aroma lor. Au mai angaat cativa totpografi ca sa faca o harta mai completa, si desi acestia au muncit mult, satenii au fost dezamagiti pentru ca muntii care se inaltau semeti de jur imprejur erau doar niste cifre fara rezonanta, cerul de un albastru stralucitor lipsea cu desavarsire de pe noua harta iar pastravii care inotau veseli in paraul care trecea prin mijlocul satului erau pe nedrept trecuti cu vederea! Ca sa incheiem parabola noastra, imaginati-va ca topografii au muncit si mai mult si au facut o harta in marime naturala, plina de detalii€ si satenii au fost tot nemultumiti, pentru ca ea nu reusea sa transmita toata frumusetea si caldura satului si a locuitorilor sai. Abia dupa ce ai stabilit o relatie cu interlocutorul (acordare si oglindire) poti incerca sa-l influentezi prin ghidare. Am spus €œinfluentezi€ si nu €œmanipulezi€ pentru ca in ultima instanta cel din fata ta ia decizia daca va cumpara sau nu de la tine. Ghidarea presupune incercarea de a influenta persoana sa ia o decizie in a se schimba. Atunci cand ghidezi, incerci sa influentezi interlocutorul catre un nou comportament si catre o noua gandire. Ghidarea este posibila doar dupa ce ai stabilit o relatie de incredere cu el. Un exemplu elocvent in acest sens este dat tot de o povestire avandu-l ca actor principal tot pe Milton Erickson. Acesta a tratat un barbat care plangea foarte mult si avea un tic prin care isi misca mainile inainte si inapoi la nivelul pieptului. Erickson l-a privit si i-a spus ca intelege ca este un om care a avut si momente bune si momente rele si i-a cerut sa isi miste mainile in sus si in jos, nu inainte si inapoi. Apoi i-a pus cate o bucata de smirghel in cele doua maini si l-a asezat in fata unei placi de lemn nefinisata pentru a o lustrui. Facand acest lucru, barbatul s-a oprit din plans pentru ca acum facea ceva folositor si era concentrat pe ceva productiv. Ulterior, omul a inceput sa graveze in lemn si facea piese de sah pe care le vindea. Dupa un an de la tratament omul facuse 10.000$ in domeniu. Nu este bineinteles o suma de bani mare insa este un mare pas inainte pentru acel om. Schimbarea se produce cand stabilesti incredere (acordare si oglindire) si influentezi cu integritate (ghidare). Cu putin training oricine isi poate imbunatati substantial abilitatile de influentare prin limbaj si comportament. CITAT In NLP tehnica folosita n acest scop se numeŸte calibrare. A calibra nseamna a recunoaŸte starea n care se afla interlocutorul pe baza semnalelor nonverbale. n mod concret nseamna observarea atenta a modului cum cealalta persoana Ÿi foloseŸte simţurile. Mai mult, o buna calibrare nseamna folosirea tuturor simturilor din partea celui care aplica tehnica, precum Ÿi o buna percepţie a relaţiei n ansamblu. Comunicatorul de succes nu numai priveŸte. El asculta, simte, analizeaza. Astfel, el se priveaza de posibilitatea de a prelua informaţii vitale pentru succesul sau. nţelepciunea tradţionala chineza da o lecţie de performanţa n comunicare. Un singur cuvnt €“ a asculta - ncorporeaza elementele calibrarii de succes. n occident termenul care a facut cariera este €ascultare activa€, dar el se referea n primul rnd la comunicare verbala. A asculta n limba chineza: ![]() am selectat la intamplare mici pasaje din text cu scopul de a-va atrage atentia ca este valoros pentru ORICE si ca este gratis ofer consultanta gratuita atata cat imi permite timpul id de mess : herr0n persoanele care doresc sa dea add sa specifice site-ul discutiile importante le voi posta (pe acest site) ca sa nu raspund de mai multe ori la aceiasi intrebare regulile mele : 1. nu dati massuri 2. nu dati buzzuri 3. cand sunt available ma puteti contacta, cand sunt busy sunt dejea intr-o conversatie si nu pot vorbi cu 7 persoane odata si sa fiu atent la toate atata timp cat se respecta regulile astea sunteti feriti de lista de ignore ofer seriozitate in ceea ce fac, sunt 5 ani de cand am inceput acest joc si sunt dispus sa ofer 99% din ceea ce stiu gratis //mihai bafta
Fisiere Atasate
-------------------- These Words That I Write Keep Me From Total Madness
|
|
|
|
| Reckno |
Apr 7 2008, 17:14
Trimis la
|
|
Guests |
|
|
|
|
Apr 8 2008, 09:00
Trimis la
|
|
![]() -Pick`Up Pr0- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 607 Inregistrat pe: 26-June 03 De la: . Membrul Nr.: 553 |
acum vad ca nu apar diacritice si ca textul e greu de citit ... aici nu e vina mea
|
|
|
|
Oct 23 2008, 07:40
Trimis la
|
|
![]() NonTalkative FC ![]() Grup: Membri Postari: 23 Inregistrat pe: 1-January 08 De la: Cluj-Napoca Membrul Nr.: 5.299 |
ti-am citit sinteza. excelent articol. meriti un premiu. prin acest articol mi-ai starnit interesul sa-l citesc pe tony robbins si andy szekely. toate cele faine si multumesc
|
|
|
|
Oct 24 2008, 11:35
Trimis la
|
|
multumesc ... daca tot sunt moderatori pe forum ar putea edita postul ca sa poata fi mai usor de citit
|
|
|
|
Jan 26 2009, 23:34
Trimis la
|
|
|
NonTalkative FC ![]() Grup: Membri Postari: 21 Inregistrat pe: 16-January 09 Membrul Nr.: 8.653 |
nu am citit nici o carte pana acum dar ma apuc pt ca trebuie sa inteleg mai bine,peste 10 ani va promit ca scot una mai buna
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Versiunea Lo-Fi | Astazi este: 21st May 2012 - 22:23 |